Przedszkole Bajka Lubostroń

Przedszkole Bajka Lubostroń

  • O nas
  • Nasz dzień
  • Oferta
  • Ogłoszenia
  • Galeria
  • Kontakt
LET’S GET SOCIAL
Contact Us
  • 12 307 07 96
  • lubostron@przedszkole-bajka.pl
  • Home
  • Jadłospis

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK 

22-05-2023

1051 kcal

 

Chleb pszenno-żytni z makiem  50g z masłem 5g, ser żółty  20g, pomidor 20g, herbata owocowa  (pszenica, mleko)      OWOC       Zupa pomidorowa zabielana z ryżem   250g (seler, mleko)

Kaszotto z indykiem , cukinią i fasolką 220g

(pszenica)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Weka , mix warzyw 20g, serek śmietankowy 20g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko )                                                                
WTOREK 

23-05-2023

1055 kcal

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g,

Chleb pszenno- żytni z sezamem 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g

(pszenica, mleko)             WARZYWO      

Zupa wiosenna z makaronem  250g (seler, pszenica)

Filet w sosie własnym, ryż, surówka z selera ze śmietaną   80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko)

Kompot porzeczkowo-agrestowy  200 ml

Banan 1 szt, ciastka owsiane 20g

(pszenica, jaja, mleko)                                                                

 

ŚRODA

24-05-2023

1046 kcal

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g,

Parówka 1 szt, ketchup 10g, papryka 10g, bawarka    (pszenica, mleko)                OWOC

Barszcz czerwony z ziemniakami   250g (seler, pszenica)

Naleśniki z serem i marmoladą  220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Wafle ryżowe 2 szt , kisiel owocowy 120g (-)                                                                               
CZWARTEK

25-05-2023

1049 kcal

Płatki miodowe   z mlekiem  250g,

Chleb pszenno-żytni  30g z masłem 5g, twaróg 10g, dżem 100% 10g

(pszenica, mleko)                   TORT     

Zupa grysikowa  250g  (seler, pszenica)

Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta na ciepło    80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja)

Kompot porzeczkowo-agrestowy   200 ml

Jogurt wiśniowy 120g, biszkopty 20g

(mleko, pszenica, jaja)             

PIĄTEK

26-05-2023

1040 kcal

Chleb rodzinny  50g z pasta jajeczna ze szczypiorkiem  20g, rukola 5g , herbata z cytryną (pszenica, mleko, jaja)                              OWOC Zupa fasolowa  zabielana z zacierką 250g  (seler, pszenica, mleko)

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 220g

(pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Ciasto marchewkowe 60g, kawa inka

(pszenica, jaja, mleko)                                                                

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK 

29-05-2023

1042 kcal

 

Chleb rodzinny  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko)      OWOC       Zupa grysikowa   250g (seler, pszenica)

Potrawka z kurczaka z warzywami podane z zielonymi kopytkami  120g,100 g  (pszenica, jaja)

Kompot agrestowy  200

Serek wiśniowy  20g /wyrób własny/, pieczywo chrupkie 2 sztuki, herbata malinowa  (mleko, pszenica)               
WTOREK 

30-05-2023

1048 kcal

Musli  z mlekiem  250g,

Chleb krakowski 30g z masłem 5g, szynka krakowska  20g, sałata 10g

(pszenica, mleko)             WARZYWO      

Zupa pomidorowa  zabielana z makaronem   250g (seler, pszenica, mleko)

Kąski ala kfc, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, jaja)

Kompot porzeczkowy  200 ml

Mix owoców sezonowych 150g (-)
ŚRODA

31-05-2023

1055 kcal

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g,

Twaróg 10g, powidło śliwkowe 10g, bawarka    (pszenica, mleko)                OWOC

Zupa kalafiorowo -brokułowa  z zacierką  250g

(seler, pszenica, jaja)

Pełnoziarniste spaghetti bolonese 220g

(pszenica)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Jogurt bananowo-szpinakowy 120g, chałka drożdżowa 40g

(pszenica, jaja, mleko)                                                                

CZWARTEK

01-06-2023

1041 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g,

Chleb kukurydziany  30g z masłem 5g, schab wieprzowy 20g, papryka 20g          (pszenica, mleko)                   WARZYWO     

Zupa ogórkowa z makaronem   250g

(seler, pszenica, mleko)

Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty   80g+50ml, 100g, 80g

(pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Panna cotta z musem malinowym 120g, ½ jabłka

(mleko)                    

PIĄTEK

02-06-2023

1042 kcal

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, pasta rybna z tuńczyka 20g, ogórek świeży 20g,  herbata z cytryną (pszenica, ryba,mleko)                              OWOC Barszcz biały z ziemniakami 250g (seler, pszenica, żyto)

Pierogi z serem  i cukrem  220g

(pszenica, jaja, mleko )

Kompot wieloowocowy 200ml

Weka 30g,  pasta z suszonych pomidorów,  rukola 5g , herbata z cytryną  (pszenica, mleko)                                                                
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK 

15-05-2023

1051 kcal

 

Chleb rodzinny  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, bawarka  (pszenica, mleko)        OWOC       Zupa kalafiorowa z muszelką 250g (seler, pszenica)

Gulasz wieprzowy, ryż, surówka z ogórka kiszonego  80g+50ml, 100g, 80g (pszenica)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Jogurt brzoskwiniowy 120g, buchta drożdżowa 40g (mleko, pszenica, jaja)               
WTOREK 

16-05-2023

1055 kcal

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g,

Chleb pszenno- żytni z sezamem 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g

(pszenica, mleko)                   OWOC     

Rosół z makaronem  250g (seler, pszenica, jaja)

Kotlet devolay, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, jaja)

Kompot porzeczkowy  200 ml

Bułka ziarnista 60g, pasta jajeczna 20g, sałata 10 g, herbata z cytryną   (pszenica, jaja)
ŚRODA

17-05-2023

1046 kcal

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g,

Serek truskawkowy  20g /wyrób własny/, herbata owocowa   (pszenica, mleko)                OWOC

Zupa ogórkowa zabielana z ryżem250g (seler, pszenica)

Łazanki z mięsem mielonym i kapustą   220g

(seler, pszenica)

Kompot agrestowy  200 ml

Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką 60g, herbata owocowa

(pszenica, jaja, mleko)                                                                 

 

CZWARTEK

18-05-2023

1049 kcal

Płatki owsiane  z mlekiem  250g,

Chleb pszenno-żytni z makiem   30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, rzodkiewka 20g

(pszenica, mleko)              WARZYWO     

Zupa wielowarzywna na rosole z zacierką 250g

(seler, pszenica, jaja)

Sznycel wieprzowo-warzywny, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków 80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Kolorowa galaretka z owocami i kleksem jogurtowym 150g

(mleko)             

PIĄTEK

19-05-2023

1040 kcal

Chleb słonecznikowy  50g z pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)                              OWOC Kapuśniak z ziemniakami   250g (seler)

Makaron z serem i jogurtem owocowym  220g

(pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 200ml

Jabłko 1 szt, chrupki kukurydziane 10g  (-)                                                                 
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
WTOREK 

02-05-2023

1048 kcal

Chleb krakowski 50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, sałata 10g, bawarka

(pszenica, mleko)                  OWOC     

Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem   250g (seler, pszenica, mleko)

Potrawka z kurczaka z ziemniakami i warzywami  220g (pszenica)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Banan 1 szt, pałeczki kukurydziane 2 szt (-)
CZWARTEK

04-05-2023

1041 kcal

Chleb staropolski  50g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, pomidor koktajlowy  20g,  herbata owocowa

(pszenica, mleko)                   OWOC    

Zupa jarzynowa zabielana z makaronem  250g

(seler, pszenica, mleko)

Sznycel wieprzowo-wołowy, ziemniaki, brokuły z pary   80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Weka 30g, twarożek 20g, ogórek 20g, herbata z cytryną

(pszenica, mleko)                     

PIĄTEK

05-05-2023

1042 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g,

Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, sałata 10g, herbata z cytryną (pszenica, żyto,mleko, ryba)                                 WARZYWO

Zupa fasolowa z zacierką  250g (seler, pszenica, jaja)

Ryż z polewą jogurtowo-truskawkową 220g

(pszenica, mleko)

Kompot agrestowo-porzeczkowy 200ml

Mix owoców sezonowych 150g (-)                                                                 
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK 

08-05-2023

1042 kcal

 

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko)      OWOC       Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną  250g (seler, pszenica)

Kurczak ze  szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym podany z ryżem  220g

(pszenica,  mleko)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Koktajl z owoców leśnych 120g,  jabłko 1 szt  (mleko)
WTOREK 

09-05-2023

1048 kcal

Płatki owsiane z mlekiem  250g,

Chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g

(pszenica, mleko)             WARZYWO      

Zupa pomidorowa z makaronem 250g (seler, pszenica)

Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, jaja)

Kompot porzeczkowy  200 ml

Crossaint 2 szt, mandarynka 1 szt (pszenica, jaja, mleko)
ŚRODA

10-05-2023

1055 kcal

Chleb pszenno-żytni z czarnuszką  50g z masłem 5g,

Serek waniliowy 20g /wyrób własny/,  herbata owocowa   (pszenica, mleko) OWOC

Zupa grysikowa   250g (seler, pszenica)

Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, mini marchewka  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, jaja)

Kompot agrestowy  200 ml

Wafle ryżowe 2 szt, powidło śliwkowe 20g, Kakao

(pszenica, mleko)                                                                 

CZWARTEK

11-05-2023

1041 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g,

Chleb staropolski  30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, sałata 10g

(pszenica, mleko)                   WARZYWO     

Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą    250g

(seler, pszenica, żyto)

Kluski leniwe z masełkiem  220g  (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Ciasto czekoladowe 60g/ wyrób własny/, herbata z cytryną (pszenica, jaja,  mleko)                                                                
PIĄTEK

12-05-2023

1042 kcal

Chleb żytni owsiany 50g z masłem 5g, jajko w sosie jogurtowym ze szczypiorkiem  20g, sałata 5g,  bawarka (pszenica,żyto,mleko)             OWOC Krem z marchewki z grzankami  250g (jaja, pszenica, mleko)

Pieczona ryba miruna, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, ryba)

Kompot wieloowocowy 200ml

Serek wiejski ze szczypiorkiem 60g, weka 30g, herbata owocowa  (mleko, pszenica)               

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK 

24-04-2023

1042 kcal

 

Chleb krakowski  50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną  (pszenica, mleko)      OWOC       Zupa koperkowa z ryżem 250g (seler)

Racuchy drożdżowe z jabłkami i twarożkiem  220g

(pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Ciastka owsiane 2szt, sok marchewkowo-jabłkowy 150ml (mleko, pszenica)               
WTOREK 

25-04-2023

1048 kcal

Musli  z mlekiem  250g,

Chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, papryka 20g

(pszenica, mleko)             WARZYWO      

Rosół z makaronem  250g (seler, pszenica, jaja)

Kotleciki a’la kfc, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko)

Kompot porzeczkowy  200 ml

Galaretka owocowa 120g, jabłko 1 szt  (-)
ŚRODA

26-04-2023

1055 kcal

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g,

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g, ogórek świeży 10g,  herbata owocowa   (pszenica, mleko, jaja)                OWOC

Zupa ogórkowa zabielana z makaronem  250g (seler, pszenica)

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym  220g

(seler, pszenica)

Kompot agrestowy  200 ml

Jogurt bananowo-szpinakowy 120g, bułka cynamonowa 60g

(pszenica, jaja, mleko)                                                                

CZWARTEK

27-04-2023

1041 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g,

Chleb staropolski  30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, sałata 10g

(pszenica, mleko)                   TORT     

Barszcz czerwony zabielany  z ziemniakami   250g

(seler, pszenica, mleko)

Gulasz wieprzowy , ryż, surówka z czerwonej kapusty  80g+50ml, 100g, 80g  (pszenica)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Ciasto toffee /wyrób własny/ 60g, herbata ziołowa

(jaja, pszenica, mleko)                     

PIĄTEK

28-04-2023

1042 kcal

Chleb pszenno-żytni z makiem 50g z masłem 5g, twarożek 10g, dżem 100% 10g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)                              OWOC Zupa brokułowa z kaszą  250g (seler, pszenica, mleko)

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 220g

(pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Weka 30g,  pasta z suszonych pomidorów,  20g, rukola 5g , herbata z cytryną (pszenica, mleko)                                                                 
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK 

17-04-2023

1042 kcal

 

Chleb graham  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną

(pszenica, mleko)                OWOC      

Zupa pomidorowa z ryżem 250g (seler)

Makaron z serem i polewą jogurtowo-truskawkową  220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Pieczywo chrupkie 2 szt, pasta brokułowa 20g, sałata 5g , herbata malinowa

(pszenica, mleko)                                                                

WTOREK 

18-04-2023

1048 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g,

Chleb rodzinny  30g z masłem 5g, szynka wieprzowa  20g, papryka 20g

(pszenica, mleko)          WARZYWO      

Zupa jarzynowa z zacierką   250g (seler, pszenica, jaja)

Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, brokuł z pary  80g, 100g, 80g   (pszenica)

Kompot porzeczkowo- agrestowy  200 ml

Koktajl z owoców tropikalnych  120g, ½ precla

(pszenica, jaja, mleko)                                                                

ŚRODA

19-04-2023

1055 kcal

Chleb krakowski  50g z masłem 5g,

Parówka 1 szt, ketchup 5g, ogórek świeży 20g,  herbata owocowa   (pszenica, mleko)

OWOC

Krupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką  250g (seler, pszenica)

Pełnoziarniste spaghetti bolonese  220g (seler, pszenica)

Kompot porzeczkowo- agrestowy  200 ml

Ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami 60g, kakao

(jaja, pszenica)                    

CZWARTEK

20-04-2023

1041 kcal

Płatki owsiane  z mlekiem  250g,

Chleb pszenno –żytni z sezamem  30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, sałata 10 g

(pszenica, mleko)          WARZYWO      

Zupa grysikowa na rosole   250g (seler, pszenica)

Schab w sosie, ziemniaki z koperkiem, sałatka szwedzka 80g+50ml, 100g, 80g  (pszenica)

Kompot wieloowocowy   200 ml

 

Weka  30g z serkiem wiśniowym 20g, herbata owocowa , ½ jabłko

(mleko, pszenica)               

PIĄTEK

21-04-2023

1042 kcal

Chleb serwatkowy  50g z masłem 5g, pasta rybna w pomidorach 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko)                     OWOC Kapuśniak z ziemniakami 250g (seler, pszenica)

Pierogi ruskie z cebulką   220g

(pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Kisiel owocowy 120g, buchta drożdżowa z rodzynkami 30g  (mleko, pszenica)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

 

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
WTOREK 

11-04-2023

1052 kcal

Chleb żytni owsiany 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną   (pszenica, mleko)                         OWOC Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną   250g (seler, pszenica)

Bułki na parze z sosem jogurtowo- truskawkowym 220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy   200 ml

Banan 1 szt, chrupki kukurydziane kręcone 2 szt

(-)                                                                

ŚRODA

12-04-2023

1055 kcal

Chleb krakowski  50g z masłem 5g,

Szynka wieprzowa 20g,  ogórek świeży 20g,  herbata z mlekiem  (pszenica, mleko)

OWOC

Zupa ogórkowa z ryżem   250g (seler, pszenica, jaja)

Sznycel wieprzowy, ziemniaki z koperkiem, mix warzyw na parze  80g, 100g, 80g   (pszenica, mleko, seler)

Kompot porzeczkowo- agrestowy  200 ml

Koktajl truskawkowy 120g, herbatniki 20g

(mleko, pszenica)                    

CZWARTEK

13-04-2023

1041 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g,

Chleb pszenno –żytni z czarnuszką  30g z masłem 5g, Kiełbasa krakowska 20g, papryka 20g

(pszenica, mleko)                 WARZYWO

Zupa z fasolki szparagowej z makaronem 250g (seler, pszenica)

Rogout z warzywami podany z ryżem    220g   (pszenica)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Weka  30g z masłem 5g,  serek ziarnisty z rzodkiewką 20g, herbata owocowa

(mleko, pszenica)               

PIĄTEK

14-04-2023

1042 kcal

Bułka z ziarnami  50g z masłem 5g, pasta twaróg ze szczypiorkiem 20g, sałata 5g, herbata owocowa (pszenica, mleko)                     OWOC Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym     250g (seler, pszenica)

Spaghetti  z tuńczykiem i warzywami  220g

(pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 200ml

Panna cotta z musem wiśniowym 120g,  wafle ryżowe 2 szt

(mleko, pszenica)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

27-03-2023

1027 kcal

Chleb pszenno-żytni z sezamem 50g z masłem 5g, ser żółty 20g,pomidor  20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)

OWOC

Zupa koperkowa  z ryżem 250g (seler, pszenica)

Pełnoziarniste spaghetti bolonese  (pszenica)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Koktajl bananowo-szpinakowy 120g , herbatniki 20g

(mleko, jaja, pszenica)                            

WTOREK 

28-03-2023

1052 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem 250g, chleb krakowski  30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka  10g, sałata 5g  (pszenica, mleko)                      WARZYWO Zupa kalafiorowa z makaronem  250g (seler, pszenica)

Kotlet devolay, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki ze  śmietaną   80g, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot porzeczkowy   200 ml

Wafle ryżowe 2 sztuki z dżemem brzoskwiniowym, suszone owoce 10g

(-)                                                                

ŚRODA

29-03-2023

1055 kcal

Chleb krakowski  50g z masłem 5g,

Parówka 20g, ketchup 10g, ogórek świeży 10g,  herbata z mlekiem  (pszenica, mleko)

OWOC

Zupa pomidorowa z muszelką    250g (seler, pszenica, jaja)

Filet w sosie własnym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej  80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja, mleko)

Kompot agrestowy  200 ml

Weka 30g, pasta warzywno-drobiowa  20g, rucola 5g  herbata malinowa

(mleko, pszenica, jaja)                    

CZWARTEK

30-03-2023

1041 kcal

Płatki owsiane  z mlekiem  250g,

chleb kukurydziany  30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, papryka 20g

(pszenica, mleko)                 OWOC

Zupa fasolowa z ziemniakami  250g (seler)

Naleśniki z serem i owocami   220g   (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Kisiel z tartym jabłkiem 120g, biszopty 20g

(mleko, pszenica)               

PIĄTEK

31-03-2023

1042 kcal

Chleb pszenno-żytni z sezamem  50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko, ryba)                     OWOC Krupnik z kaszą jęczmienna i pietruszka   250g (seler)

Kotlety jajeczne, ziemniaki, fasolka szparagowa   80g, 100g, 80g

(pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Ciasto marchewkowe  60g, kakao

(mleko, pszenica, jaja)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

03-04-2023

1028 kcal

Chleb serwatkowy   50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, bawarka

(pszenica, żyto, mleko)          OWOC

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem  250g  (seler, mleko)

Makaron z serem i jogurtem wiśniowym  220g (mleko, jaja, pszenica)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Banan 1 szt, ciastka owsiane 20g  sztuki  (pszenica, mleko)
WTOREK 

04-04-2023

1046 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb graham  30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, sałata 5g, ogórek świeży 10g  (pszenica, mleko)               OWOC Rosół z makaronem  250g (seler, pszenica, jaja)

Kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, mini marchewka 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Jogurt truskawkowy 120g, chrupki kukurydziane 10g

(mleko)

ŚRODA

05-04-2023

1058 kcal

Chleb pszenno-żytni z makiem  50g z masłem 5g, twaróg 10g, powidła 10g  herbata z cytryną                  (pszenica, mleko)           WARZYWO Barszcz biały zabielany  z ziemniakami i białą kiełbasą  250g

(seler, pszenica, jaja, mleko)

Pieczeń rzymska w sosie, kasza jęczmienna, surówka  z czerwonej kapusty 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot agrestowo-porzeczkowy  200 ml

Babeczka wielkanocna 60g  /wyrób własny/, herbata malinowa

(mleko, pszenica, jaja)

CZWARTEK

06-04-2023

1040 kcal

Musli z mlekiem 250g,

chleb pszenno-żytni z makiem  30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 20 g (pszenica, mleko, żyto)                 OWOC

Zupa brokułowa z kaszą    250g (seler, pszenica)

Łazanki z kapustą i kiełbasą   220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Weka 30g, serek waniliowy 20g /wyrób własny/, ½ jabłka, herbata owocowa

(pszenica, mleko)

PIĄTEK

07-04-2023

1048 kcal

Chleb słonecznikowy   50g z masłem 5g,  pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g,

Kawa inka

(pszenica, mleko, jaja)                 OWOC

Zupa grysikowa  250g (seler, pszenica, mleko)

Pieczona ryba, ziemniaki z koperkiem, surówka kiszonego ogórka 80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja, ryba)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Kolorowa galaretka z owocami i kleksem jogurtowym 150g

(mleko)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

13-03-2023

1027 kcal

Chleb pszenno-żytni 50g z masłem 5g, ser żółty 20g,pomidor  20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)

OWOC

Zupa grysikowa  250g (seler, pszenica)

Indyk w sosie curry z warzywami podany z ryżem 220g  (-)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Jogurt naturalny z siemieniem lnianym 120g , granola 15g

(mleko)                             

WTOREK 

14-03-2023

1048 kcal

Musli z mlekiem 250g, chleb rodzinny 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, rzodkiewka  15g, (pszenica, mleko)            WARZYWO Zupa kalafiorowa z zacierką   250g (seler, pszenica, jaja)

Kąski Ala kfc, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki ze  śmietaną   80g, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot porzeczkowy   200 ml

Gruszka 150g, wafle ryżowe 2 sztuki

(-)                                                                 

ŚRODA

15-03-2023

1055 kcal

Chleb krakowski  50g z masłem 5g,

Serek truskawkowy 20g/wyrób własny/  herbata z cytryną  (pszenica, mleko)

OWOC

Krupnik z kaszą jęczmienną i pietruszką 250g (seler)

Kolorowy makaron  w sosie pomidorowo-śmietanowym z kurczakiem i warzywami   220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot agrestowy  200 ml

Drożdżówka z serem 60g, herbata malinowa

(mleko, pszenica, jaja)                    

CZWARTEK

16-03-2023

1046 kcal

Płatki kukurydziane z mlekiem  250g,

chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, papryka 10g , pomidor 10g

(pszenica, mleko)                 OWOC

Zupa jarzynowa z makaronem 250g (seler, pszenica)

Bitki wieprzowe w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z buraczków  80g, 100g, 80g   (pszenica)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Pasta z suszonych pomidorów 20g, weka, ogórek świeży 20g, herbata zimowa

(mleko, pszenica)               

PIĄTEK

17-03-2023

1042 kcal

Chleb pszenno-żytni z sezamem  50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek 20g, herbata owocowa (pszenica, mleko, ryba)                     OWOC Kapuśniak z ziemniakami  250g (seler)

Kluski leniwe z masełkiem i cukrem  220g

(pszenica, mleko, jaja)

Kompot wieloowocowy 200ml

Budyń malinowy 120g, ½ jabłka     (mleko)
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

20-03-2023

1028 kcal

Chleb pszenno-żytni z czarnuszką  50g z masłem 5g, pasztet drobiowy  20g, pomidor 20g, herbata z cytryną

(pszenica, żyto, mleko)          OWOC

Zupa ogórkowa z makaronem 250g  (seler, pszenica, żyto)

Racuchy z jabłkami i twarożkiem 220g (mleko, jaja, pszenica)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Serniczek na zimno z rodzynkami i pomarańczą 120g, pieczywo chrupkie 2 sztuki  (pszenica, mleko)
WTOREK 

21-03-2023

1046 kcal

Płatki kukurydziane  z mlekiem  250g, chleb słonecznikowy  30g z masłem 5g, szynka sopocka 20g, rukola 5g  (pszenica, mleko)               OWOC Rosół z makaronem 250g (seler)

Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta  na ciepło 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Mix owoców sezonowych 150g

(-)

ŚRODA

22-03-2023

1058 kcal

Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, twarożek naturalny 20g, mix warzyw 20g herbata z mlekiem                 (pszenica, mleko)           WARZYWO Barszcz czerwony z ziemniakami 250g

(seler, pszenica, jaja, mleko)

Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z górka kiszonego 80g+50ml, 100g, 80g (pszenica, jaja)

Kompot agrestowo-porzeczkowy  200 ml

Ciasto marchewkowe 60g /wyrób własny/, herbata ziołowa

(mleko, pszenica, jaja)

CZWARTEK

23-03-2023

1040 kcal

Płatki owsiane z mlekiem 250g,

chleb powszedni 30g z masłem 5g, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 20 g (pszenica, mleko)                 TORT

Zupa pomidorowa z ryżem   250g (seler, pszenica)

Pierogi ruskie z cebulką   220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Weka 30g, humus / wyrób własny/ 20g, ogórek 20 g, herbata owocowa

(pszenica, mleko)

PIĄTEK

24-03-2023

1048 kcal

Chleb żytni owsiany  50g z masłem 5g,  pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g,

herbata z sokiem malinowym

(pszenica, mleko)                 OWOC

Krem z warzyw z groszkiem ptysiowym  250g (seler, pszenica, mleko)

Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty 80g, 100g, 80g  (pszenica, jaja, ryba)

Kompot wieloowocowy  200 ml

Koktajl truskawkowy 120g, buchta drożdżowa z rodzynkami 30g

(mleko, pszenica, jaja)

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

©Copyright 2019 Przedszkole BAJKA.